Mapa portala English O nama > Podrška korisnicima   01 5999 918
Traži po     > Po zbirkama  Pomoć prilikom traženja  
IUS-INFO > Dnevni IUS-INFO > Događaji > Izabrani događaj
 

Najava događaja

Prestanak ugovora o radu

10.5.2019

PRESTANAK UGOVORA O RADU - Specijalistički seminar o mogućnostima, načinima i posljedicama prestanka ugovora o radu.

Predavači:
Ivana Panić Šušteršić, odvjetnica, Sandra Dimitrijević, mag. iur.


CILJ SEMINARA:

Cilj seminara “Prestanak ugovora o radu – mogućnosti, načini i posljedice” je obuhvatiti problematiku prestanka radnog odnosa koja može nastati s osnove dobrovoljnog, dvostranoobveznog, naplatnog i subordiniranog pravnog posla – sklopljenog ugovora o radu.
Rad prvenstveno predstavlja glavnu ljudsku vrijednost koja povezuje različita zanimanja u stvaranju novih vrijednosti. Također predstavlja i glavni izvor prihoda svakog od nas, iz kojeg razloga smo mu predani, te ukoliko smatramo da je prestankom ugovora o radu došlo do povrede ili ugrožavanja nekog od priznatih, odnosno potencijalnih prava iz radnog odnosa, spremni smo oštro reagirati. Stoga je veoma važno, bez obzira na kojoj smo strani radnog odnosa, educirano poduzeti temeljne korake te odabrati realan, moguć i adekvatan način za zakonito i pravilno okončanje radnog odnosa.

Dosadašnja praksa je pokazala sve veću osviještenost o mogućim utuženjima nakon prestanka radnog odnosa, odnosno okončanje radnog odnosa predstavlja izvor dugotrajnih i iscrpnih sudskih sporova.
Kroz ovaj seminar, polaznicima će se približiti i pojasniti pojedini instituti radnog prava vezani za prestanak radnog odnosa, te prenijeti iskustvo i aktualna sudska praksa tijekom dosadašnjeg rada, u ulozi punomoćnika na strani trgovačkih društava i na strani radnika (sindikata). Kroz tumačenje postojeće pravne regulative na ovom pravnom području te ustaljene sudske prakse prikazat će se kako su određeni instituti interpretirani od strane sudova. Polaznici će po završetku seminara vladati osnovnim pojmovima neophodnim za pravilno i zakonito okončanje radnog odnosa, čije će tumačenje moći primijeniti na individualnu situaciju.

 
Postavi za početnu stranicu Spremi stranicu u favorite