c S
Dnevne novosti

Bilateralni susreti Jandrokovića u Trstu

13.06.2011 07:14 TRST, 10. lipnja 2011.(Hina), Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sastao se u Trstu i s državnim tajnikom za europska i međunarodna pitanja Republike Austrije Wolfgangom Waldnerom koji je tom prigodom čestitao hrvatskoj Vladi na brojnim provedenim reformama tijekom procesa pregovora s Europskom unijom kao i na današnjoj izjavi Europske komisije kojom je Vijeću Europske unije preporučen završetak hrvatskih pristupnih pregovora.
Jandroković se zahvalio Republici Austriji na kontinuiranoj i snažnoj potpori Hrvatskoj tijekom čitavog pregovaračkog procesa s Europskom unijom.

Na sastanku je bilo riječi i o provedbi komunikacijske strategije za informiranje hrvatskih građana o Europskoj uniji.

Hrvatski ministar izrazio je zadovoljstvo najavljenim dolaskom austrijskog vicekancelara i saveznog ministra za europske i međunarodne odnose Michaela Spindeleggera na ovogodišnji "Croatia Summit" u Dubrovniku.

Potvrdio je također kako će s austrijskim kolegom Spindeleggerom sudjelovati na simpoziju "Obilježavanje 20 godina nezavisnosti Republike Hrvatske", koji će se u organizaciji austrijske Diplomatske akademije održati 13. srpnja ove godine u Beču.

Jandroković se danas u Trstu na marginama ministarskog sastanka zemalja članica Srednjoeuropske inicijative sastao i sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Republike Bugarske Konstantinom Dimitrovim.

Dimitrov je uputio čestitke Hrvatskoj u povodu današnje izjave Europske komisije kojom je Vijeću Europske unije preporučen završetak hrvatskih pristupnih pregovora i određen 1. srpanj 2013. kao indikativni datum ulaska u EU.

Također je čestitao Vladi Republike Hrvatske na brojnim učinkovitim reformama koje su prepoznate od strane najviših europskih dužnosnika.

Jandroković je zahvalio Bugarskoj na kontinuiranoj potpori koju je pružala Hrvatskoj tijekom procesa pristupnih pregovora s Europskom unijom.

Na sastanku je bilo riječi i o zajedničkim inicijativama u Libiji, posebice imajući u vidu činjenicu da je Bugarska postala članica međunarodne Kontaktne skupine za Libiju.