c S
Dnevne novosti

Veleposlanik: pristupni ugovor RH s EU-om prioritet Poljske

16.06.2011 07:12 ZAGREB, 15. lipnja 2011.(Hina), Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić primio je u srijedu u Zagrebu poljskog veleposlanika u Hrvatskoj Wieslawa Tarku koji je rekao da je potpisivanje pristupnog ugovora Hrvatske s EU-om jedan od strateških ciljeva poljskog predsjedanja Unijom koje počinje 1. srpnja, priopćeno je iz Hrvatskog sabora.
Bebić i Tarka su razgovarali o skorom dovršetku pristupnih pregovora Hrvatske s EU-om, pri čemu je predsjednik Sabora istaknuo da Hrvatska iznimno cijeni prijateljsku podršku Poljske tijekom pristupnog procesa.

Poljska s velikom radošću iščekuje dovršetak pregovora i nastavlja podupirati Hrvatsku na njezinu putu u punopravno članstvo Unije, rekao je Tarka.

Zahvalivši Bebiću na pokroviteljstvu nad priredbama u povodu obilježavanja Chopinove godine 2010. u Zagrebu, Tarka je Bebiću uručio pismo zahvale poljskog ministra kulture i nacionalne baštine Bogdana Zdrojewskog za promicanje poljske kulture u Hrvatskoj, stoji u priopćenju Hrvatskog sabora.