c S
Dnevne novosti

Barroso vjeruje u odluku o završetku pregovora na summitu (kraće)

20.06.2011 07:12 BRUXELLES, 17. lipnja 2011.(Hina), Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso izjavio je u petak nakon razgovora s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem kako vjeruje da će čelnici zemalja članica EU-a na svom summitu sljedeći tjedan donijeti odluku o završetku hrvatskih pregovora.
Komisija je prije tjedan dana dostavila Vijeću EU-a nacrte pregovaračkih stajališta za preostala četiri poglavlja u kojima je ocijenila da je Hrvatska spremna za zatvaranje pregovora i preporučila zemljama članicama da donesu takvu odluku.

"Mi smo zauzeli naše stajalište i sada ne želim spekulirati kada će se postići dogovor o tome između zemalja članica, odluka je sada na njima i na mađarskom predsjedništvu, ali uvjeren sam da možemo očekivati određene događaje na Europskom vijeću sljedeći tjedan", rekao je Barroso na konferenciji za novinare nakon sastanka s predsjednikom Josipovićem.

Barroso je rekao da je preporuka Europske komisije o završetku pregovora s Hrvatskom zasnovana na "čvrstim dokazima" da je ona spremna za članstvo.