c S
Dnevne novosti

Varaždin: gradski projekti se nastavljaju; zaustavljeni oni koji su predmet istrage

28.06.2011 07:12 VARAŽDIN, 27. lipnja 2011.(Hina), Zamjenik varaždinskoga gradonačelnika s ovlastima gradonačelnika Zlatko Horvat, komentirajući u ponedjeljak na sjednici  Gradskog vijeća prijedloge oporbenih vijećnika da se po hitnom postupku raskinu ugovori i ponište sporazumi za koje oni smatraju da bi mogli biti štetni za Varaždin, rekao je da se projekti nastavljaju te da su iz gradskog proračuna zaustavljena ona plaćanja koja su vezana uz ugovore koji su predmet istrage USKOK-a i DORH-a.

Sve gradske službe rade normalno u granicama financijskih mogućnosti i tako da građani nisu zakinuti u ostvarivanju svojih prava te nema potrebe da se diže panika, rekao je i dodao kako stanje nije alarmantno kakvim ga neki prikazuju. Nije sjajno, ali gradski proračun nije pred blokadom, istaknuo je Horvat. Nezavisni gradski vijećnik Robert Podolnjak predložio je da Gradsko vijeće po hitnom postupku donese odluku o poništenju sporazuma o kupoprodaji nekretnina za izgradnju projekta društveno poticane stanogradnje na lokaciji Vilka Novaka – II. faza.

Klub vijećnika HNS-a predložio je pak da se, također po hitnom postupku, donese zaključak o pokretanju postupka raskidanja ugovora o zajedničkoj suradnji u provedbi projekta ulaganja u razvoj zračne luke u Varaždinu iz 2008. godine i zaključak o pokretanju postupka raskidanja ugovora o interventnom odvozu i zbrinjavanju komunalnog otpada radi sanacije lokacije Brezja iz 2008. godine i dodatka tom ugovoru iz 2009. godine.

Do daljnjega su zaustavljena plaćanja iz gradskog proračuna vezana uz ugovore koji se odnose na projekte mehaničko-biološke obrade smeća i POS stanogradnje u Ulici Vilka Novaka i nema potrebe donositi brzoplete odluke za koje ne znamo kakve bi posljedice mogle imati za grad Varaždin, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Zlatko Horvat, kojega je Ivan Čehok iz istražnog zatvora ovlastio da obavlja dužnosti gradonačelnika za vrijeme njegove spriječenosti.

Horvat je ponovio da će ugovore koji su predmet istrage još jedanput proučiti stručnjaci koji će možda već do kraja tjedna ispitati što bi za grad značio raskid ugovora ili pak nastavak njegove realizacije. Nakon toga doći ćemo pred gradske vijećnike s prijedlozima i bit će donesene odluke o tome što dalje, istaknuo je Horvat na sjednici Gradskog vijeća. Gradski su vijećnici tijesnom većinom odbili prijedlog vijećnika Podolnjaka, nakon čega je Klub vijećnika HNS-a povukao svoj prijedlog.