c S
Dnevne novosti

Državni ured za reviziju: do 15 srpnja izvješće o donacijama

07.07.2011 07:15 ZAGREB, 6. srpnja 2011.(Hina), Državni ured za reviziju RH pozvao je političke stranke, nezavisne zastupnike, zastupnike nacionalnih manjina i nezavisne članove predstavničkih tijela lokalnih jedinica da sastave izvješće o donacijama za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2011. godine, koje se mora objaviti najkasnije do 15. srpnja 2011.

Državni ured za reviziju RH u priopćenju u srijedu podsjetio je kako je, prema odredbama Zakon o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe, koji je donesen u veljači ove godine, taj Ured nadležan za provođenje revizije, a Državno izborno povjerenstvo (DIP) za nadzor političkih stranaka, nezavisnih zastupnika, zastupnika nacionalnih manjina, te nezavisnih članova predstavničkih tijela lokalnih jedinica.

"U skladu s provedbom tog Zakona, Državni ured za reviziju RH obavijestio je političke stranke, nezavisne zastupnike, zastupnike nacionalnih manjina i nezavisne članove predstavničkih tijela lokalnih jedinica da su dužni sastaviti izvješće o donacijama za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2011., da izvješće o donacijama trebaju objaviti na svojim web stranicama te da izvješće treba biti objavljeno najmanje 30 dana", ističe se u priopćenju.

Izvješće o donacijama treba sadržavati osobno ime, odnosno naziv i adresu donatora, te iznos i datum uplate donacije, odnosno vrijednost primljenog proizvoda ili pružene usluga bez naplate. Ako donacije nisu primljene, potrebno je to navesti u izvješću. Izvješće o donacijama se mora objaviti u roku 15 dana po isteku šestomjesečnog razdoblja, odnosno najkasnije do 15. srpnja 2011., navodi se u priopćenju kojeg je potpisao glavni državni revizor mr. Ivan Klešić.