c S
Dnevne novosti

Jandroković u Austriji na konferenciji o Hrvatskoj

12.07.2011 07:16 ZAGREB, 11. srpnja 2011.(Hina), Potpredsjednik hrvatske vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković boravit će u utorak i srijedu u Austriji gdje će sudjelovati na otvorenju konferencije "Hrvatska – 20 godina neovisnosti – potencijali hrvatskog doprinosa Europskoj uniji" te se susresti s predstavnicima gradišćanskih Hrvata, priopćio je u ponedjeljak MVPEI.
U utorak će se Jandroković sastati u Eisenstadtu (Željeznom) s predstavnicima gradišćanskih Hrvata, a u srijedu će na Diplomatskoj akademiji u Beču, zajedno s austrijskim potpredsjednikom vlade i saveznim ministrom za europske i međunarodne poslove Michaelom Spindeleggerom, otvoriti konferenciju o Hrvatskoj.

Konferenciju organiziraju Diplomatska akademija u Beču, austrijsko ministarstvo za europske i međunarodne poslove, te Veleposlanstvo RH u Republici Austriji.

Nakon otvorenja konferencije ministri Jandroković i Spindelegger održat će radni sastanak sa skupinom austrijskih gospodarstvenika, ulagača u Hrvatskoj, na kojem će, između ostaloga, biti razmotrene mogućnosti daljnjeg unaprjeđenja bilateralne gospodarske suradnje.