c S
Dnevne novosti

Završene konzultacije VS UN-a o stanju na sjeveru Kosova

29.07.2011 07:10 ZAGREB/NEW YORK, 29. srpnja 2011.(Hina), Zatvorene konzultacije Vijeća sigurnosti UN-a o najnovijem razvoju događaja na sjeveru Kosovu su završene, prenose srbijanski mediji.
Ministar vanjskih poslova Srbije Vuk Jeremić nije bio nazočan konzultacijama, budući da su, kako je rekao u izjavi za RTS, tri stalne članice Vijeća sigurnosti iskoristile pravo veta i spriječile njegovo sudjelovanje.

On se sastao s glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-moonom koji je izrazio, kako javlja agencija Beta, zabrinutost "zbog neočekivane akcije koja je dovela do pogoršanja stanja na sjeveru Kosova".

Glavni tajnik UN-a je na sastanku sa srbijanskim šefom diplomacije naglasio da je važno da se sve strane suzdrže od bilo kakvih aktivnosti koje bi mogle pogoršati stanje i da nađu rješenje prihvatljivo za sve, u skladu s rezolucijom 1244 VS-a.

Ban Ki-moon je također pozdravio poziv na smirivanje stanja koji je uputio srbijanski predsjednik Boris Tadić, kaže se u priopćenju iz ureda glavnog tajnika UN-a.