c S
Dnevne novosti

Vlada obnavlja strateške robne zalihe kukuruza

19.08.2011 07:20 ZAGREB, 18. kolovoza 2011.(Hina), Vlada RH donijela je na zatvorenom dijelu sjednice odluku o obnavljanju strateških robnih zaliha kukuruza, kojom će se izvršiti obnavljanje strateških robnih zaliha kukuruza u količini od 3.283.554 kilograma, na način da se rok za povrat kukuruza u omjeru 1:1 izvrši najkasnije do 1. prosinca 2011. godine.
Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva – Ravnateljstvu za robne zalihe, obratile su se tvrtke Gorup d.o.o. iz Klanjca, Granolio d.d. iz Zagreba i PP Orahovica d.d. iz Orahovice sa zamolbom za odobrenje obnavljanja kukuruza iz strateških robnih zaliha s ciljem osiguranja sirovine za proizvodnju stočne hrane te tov žive stoke koja je u vlasništvu Ravnateljstva za robne zalihe.

Budući da je riječ o dugogodišnjim poslovnim partnerima Ministarstva te sagledavajući cijelu problematiku, donesena je navedena odluka, stoji u priopćenju Vlade. Donesena je i odluka o koncesiji na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja turističko-proizvodnog kompleksa za preradu i ugostiteljsku ponudu školjkaša u uvali Sutvid, k.o. Popova luka, kojom se koncesija daje obrtu za uzgoj školjki "Školjka" na rok od 15 godina.

Vlada je dala suglasnost KBC-u Zagreb, za sklapanje Dodatka II. Ugovoru o dugoročnom klupskom kreditu u iznosu od 572,8 milijuna kuna, za produženje roka kredita do 1. travnja 2012. godine.

Izmijenjena je Odluka o minimalnim financijskim standardima za decentralizirane funkcije za zdravstvene ustanove u 2011. godini, kojom se preraspodjeljuju iznosi minimalnih financijskih sredstava za decentralizirane funkcije u pojedinim županijama, za investicijsko i tekuće održavanje, za investicijsko ulaganje, za otplate kredita, s time da ukupni iznosi sredstava ostaju nepromijenjeni.

Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa dana je suglasnost za preuzimanje obveza na teret sredstava državnog proračuna u 2012. i 2013. u ukupnom iznosu od 11, 1 milijuna kuna, za izgradnju Područne škole Novo Čiče, Osnovne škole Vukovina. Tom je ministarstvu također dana suglasnost za preuzimanje obveza na teret sredstava državnog proračuna za razdoblje od 2012. do 2013. godine u ukupnom iznosu od 14,7 milijuna kuna za nastavak radova na uređenju okoliša i radova na nastavku izgradnje športske dvorane Obrtne tehničke škole u Splitu.

Suglasnost je dana Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti za preuzimanje obveza na teret sredstava državnog proračuna za razdoblje od 2012. do 2014. godine, u ukupnom iznosu od 376 tisuća kuna, za zakup poslovnog prostora za potrebe Obiteljskog centra Dubrovačko-neretvanske županije, kao i za preuzimanje obveza na teret državnog proračuna u 2012. godini u iznosu do 5.646 kuna, za zakup poslovnog prostora za potrebe Centra za psihosocijalnu pomoć Međimurske županije.

Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva odobrena je isplata sredstava iz državnog proračuna za 2011., s pozicija Ministarstva, u iznosu od 800 tisuća kuna za izgradnju crkve u Gradu Kninu kao i suglasnost za preuzimanje obveza na teret državnog proračuna za razdoblje od 2012. do 2013. u iznosu do sedam milijuna kuna za izgradnju crkve u Kninu.