c S
Dnevne novosti

Popijač: Hrvatska ne želi biti mjesto jeftine radne snage

23.08.2011 07:24 ZAGREB, 23. kolovoza 2011.(Hina), Ministar gospodarstva Republike Hrvatske Đuro Popijač je u razgovoru za treći Dnevnik Hrvatske televizije izjavio kako je glavna tema razgovora na večeri tijekom posjeta njemačke kancelarke Angele Merkel Hrvatskoj bila širenje gospodarske suradnja između Hrvatske i Njemačke.
"Transparentnost i pravna sigurnost temelj su svakog pravnog sustava i jedan od najnužnijih preduvjeta za razvoj gospodarskih odnosa i gospodarstva u cjelini. Jednako je to važno i za investitore i za poduzetnike koji rade u našem gospodarstvu", rekao je ministar Popijač naglasivši kako se s njemačkim investitorima otvoreno razgovara o ulaganju u energetiku, infrastrukturu, transport i promet.

"Na večeri je najviše govora bilo o industrijskim investicijama i o sektorima u kojima se mogu privući njemački investitori. Gospođa Merkel najviše je zanimanja pokazala u području automobilske industrije, odnosno izradi raznih komponenti, kao i za nastavak suradnje u strojogradnji i elektrostrojarstvu, te svemu onom što je Hrvatska naslijedila iz bivše države", dodao je Popijač.

Ministar Popijač kazao je kako Hrvatska ne želi biti mjesto jeftine radne snage i najjeftinijih radnih mjesta."Hrvatska je vrlo kvalitetno područje za one poslovne projekte koji nose veću vrijednost. Hrvatska ima dobru, kvalitetnu radnu snagu i svakako je pogodna za onu vrstu investicija koja se neće bazirati na jeftinoj radnoj snazi", zaključio je ministar Popijač.