c S
Dnevne novosti

Za projekte u znanosti iz EU fonda 6,7 milijuna eura

01.09.2011 07:24 ZAGREB, 31. kolovoza 2011.(Hina), Iz Uprave za znanost Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ) izvijestili su kako je u okviru fonda za ulaganja u znanost i inovacije namijenjeno novih 6,7 milijuna eura iz EU predpristupnog programa IPA IIIC (Regionalni razvoj-regionalna konkurentnost) za projekte u znanosti i visokom obrazovanju te da je poziv za podnošenje projektnih prijedloga u okviru tog fonda objavljen na stranicama Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU www.safu.hr.
"Ukupno 6,7 milijuna eura namijenjeno je financiranju projekata visokoškolskih obrazovnih institucija i javnih istraživačkih organizacija. Odabrani projekti financirat će se minimalno u iznosu od 50 tisuća eura, a maksimalno do 750 tisuća eura, a rok za podnošenje projektnih prijedloga istječe 21. listopada u 16 sati po lokalnom vremenu u Zagrebu", navodi se u priopćenju.

Iz MZOŠ-a ističu kako je cilj sheme dodjele bespovratnih sredstva iz fonda za ulaganje u znanost i inovacije povezivanje znanstvene zajednice s industrijom, odnosno korištenje rezultata znanstvenih istraživanja za potrebe industrijskog sektora.

Također napominju da su smjernice za podnositelje prijava dostupne su na stranicama EuropeAid-a https://webgate.ec.europa.eu/ te SAFU stranici www.safu.hr., dok će u svrhu prikupljanja što većeg broja kvalitetnih prijava biti organizirane informativne radionice o ciljevima i mogućnostima sheme za dodjelu bespovratnih sredstava.

MZOŠ je objavio i poziv za dodjelu tehničke pomoći za pripremu projektnih sažetaka, a prijavni obrazac potrebno je ispuniti do 15. rujna na stranicama Fonda www.siif-croatia.com.

Iz MZOŠ-a podsjećaju kako je u sklopu prvog poziva potpisano pet ugovora ukupne vrijednosti 2.624.706,05 eura i to sa Prehrambeno- biotehnološkim fakultetom, Veleučilištem u Karlovcu, Sveučilištem u Zagrebu i Institutom Ruđer Bošković.