c S
Dnevne novosti

Sa zatvorene sjednice Vlade

02.09.2011 07:20 ZAGREB, 1. rujna 2011.(Hina), Vlada RH je na sjednici prihvatila polugodišnje Izvješće o napretku u provedbi aktivnosti iz Akcijskog plana za uspostavu sustava administriranja vlastitih sredstava Europske unije u Republici Hrvatskoj (Poglavlje 33: Financijske i proračunske odredbe) za razdoblje kolovoz 2008. - kolovoz 2011., priopćeno je iz Vladinog Ueda za odnose s javnošću.
Vlada RH predlaže Hrvatskom saboru da prihvati Godišnje izvješće o radu Upravnog vijeća Hine od 1. svibnja 2010. do 30. travnja 2011. godine, koje je predsjedniku Hrvatskog sabora podnijelo Upravno vijeće Hine, aktom od 5. srpnja 2011. godine.

Izmijenjena je Uredba o Uredu za zakonodavstvo.

Predmetnom Uredbom predlaže se usklađivanje sa Zakonom o procjeni učinaka propisa, te Prijedlog uredbe sadrži i normativna rješenja kojima se propisani djelokrug Ureda usklađuje sa stvarnim stanjem obavljanja poslova unutar ustrojenih Odjela Ureda, s obzirom na to da su se složenost poslova iz djelokruga Ureda, visok stupanj samostalnosti u obavljanju poslova i potreba za žurnim i pravovremenim izvršavanjem povjerenih zadaća, ukazali kao razlozi za promjenu organizacije rada unutar pojedinih ustrojstvenih jedinica Ureda.

Stoga je bilo potrebno pravno tehnički izmijeniti naziv dosadašnjeg Odjela za razvoj sustava i koordinaciju učinaka propisa, kako bi se naziv toga Odjela uskladio sa stvarnim obujmom posla, navodi se u priopćenju.