c S
Dnevne novosti

Mostar: Poziv BiH da uskladi zakonodavstvo i pravosudu praksu s EU

05.09.2011 07:12 MOSTAR, 3. rujna 2011.(Hina), Dvodnevna međunarodna konferencija o primjeni europskog i međunarodnog prava u tranzicijskim zemljama završila je u subotu u Mostaru pozivom vlastima BiH da što prije prilagode svoje zakonodavstvo kako bi mogla odgovoriti izazovima približavanja Europskoj uniji.
Sudionici konferencije, brojni pravni stručnjaci iz Hrvatske, Austrije, Srbije i BiH, zaključili su kako Bosna i Hercegovina mora promijeniti veliki broj postojećih zakona kako bi ih u konačnici prilagodila standardima Europske unije.

 "Ako se zna da je jedna Austrija morala promijeniti čak 75 posto svojih zakona kako bi bila na razini koju zahtijeva Europska unija, onda možemo zaključiti kakav je posao pred vlastima u BiH. U ovoj zemlji se događa još jedan proces, a to je tranzicija iz jedne postkomunističke zemlje u zemlju koja treba jednoga dana biti članica Europske unije", navodi se u zaključcima konferencije koju su zajednički organizirale Njemačka zaklada za međunarodnu pravnu pomoć (IRZ), Zaklada Hanns Seidel i Pakt za stabilnost uz potporu njemačke vlade.