c S
Dnevne novosti

Josipović doputovao u New York na 66. Opću skupštinu UN-a

20.09.2011 07:22 NEW YORK, 19. rujna 2011.(Hina), Hrvatski predsjednik Ivo Josipović doputovao je u ponedjeljak u New York, gdje će sudjelovati u radu 66. Opće skupštine Ujedinjenih naroda.

U ponedjeljak navečer po američkom vremenu Josipović će se u stalnoj misiji RH pri UN-u sastati s hrvatskim iseljenicima koji žive u New Yorku.

Riječ je o tradicionalnom susretu kojem hrvatski dužnosnici koji dolaze u New York na zasjedanje Opće skupštine uvijek nazoče, a prilika je to da ih Josipović informira o stanju u Hrvatskoj.

U utorak će se Josipović susresti s glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-moonom. Razgovarat će i s albanskim premijerom Sali Berishom, a u utorak poslije podne sudjelovat će u radu projekta "Partnerstvo za otvorenu vlast" u organizaciji SAD-a i Brazila.

U New York kasno večeras po američkom vremenu dolazi i američki predsjednik Barack Obama, koji će također u utorak biti na tom skupu.

Josipović će u utorak biti nazočan na večeri pravnih eksperata.Hrvatski predsjednik bit će u srijedu na otvorenju Opće rasprave 66. sjednice Opće skupštine Ujedinjenih naroda, a govor će održati u četvrtak navečer po američkom vremenu.