c S
Dnevne novosti

Konferencija o regionalnom razvoju

05.10.2011 07:16 DUBROVNIK, 4. listopada 2011.(Hina), Dubrovačko-neretvanska županija je u Dubrovniku organizirala konferenciju o regionalnom razvoju, a državni tajnici u ministarstvima europskih integracija i regionalnog razvoja Andrej Plenković i Karlo Đurašić predstavili su mogućnosti korištenja strukturnih fondova.

Istaknuto je kako će i o samim jedinicama lokalne samouprave ovisiti kako će se pojedina regija razvijati, a cilj je EU-ove regionalne politike da sve regije dosegnu razinu od 75 posto prosjeka razvijenosti zemalja članica EU-a.

Državni tajnik Plenković kazao je kako je država dosadašnjim povlačenjem sredstava iz predpristupnih fondova pokazala da je razvila sustav sposobnosti korištenja fondova, a Đurašić je najavio kako će u prve tri godine članstva "financijska omotnica" za Hrvatsku iznositi više od tri milijarde eura.

Hrvatska je do sada u okviru projekata Jadransko-jonske inicijative i Mediteranske unije iskoristila svoje prednosti te vjerujem da će turizam, zaštita okoliša, baština, promet biti prednosti Hrvatske i kad postane članicom EU-a, naglasio je Andrej Plenković.