c S
Dnevne novosti

Dubrovnik: završio Seminar o procesima europskih integracija

17.10.2011 07:20 DUBROVNIK, 14. listopada 2011.(Hina), U Dubrovniku je završio s radom 13. zajednički seminar o procesima europskih integracija kojeg je organizirala Diplomatska akademija Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) u suradnji sa Uredom Zaklade Hanns Seidel u Hrvatskoj.

Seminar koji je namijenjen mlađim diplomatima okupio je 30-ak sudionika iz 16 država srednje, istočne i jugoistočne Europe sa ciljem omogućavanja uvida u aktualna kretanja i promjene u procesima europskih integracija te neposrednu razmjenu znanja i iskustava sadašnjih i potencijalnih država članica Europske unije.

Ravnatelj Diplomatske akademije MVPEI dr. Mladen Anderlić kazao je kako je za Hrvatsku posebno važno u fazi priprema za referendum o članstvu u EU da se na ovakvim susretima što bolje pojašnjavaju svi procesi i omogući dodatno međunarodno predstavljanje dosadašnjih postignuća Hrvatske u postupku pristupanja članstvu Europskoj uniji.

U okviru seminara na kojem su kao predavači nastupili iskusni diplomati iz Austrije, Bugarske, Hrvatske, Mađarske i Njemačke predstavljana je knjiga Stjepana Špoljarića "Ruđer Bošković u službi diplomacije Dubrovačke Republike" koja je objavljena u izdanju Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.