c S
Dnevne novosti

Kosovo: KFOR preuzeo nadzor nad Brnjakom

21.10.2011 07:10 PRIŠTINA, 20. listopada 2011.(Hina), Francuski pripadnici KFOR-a preuzeli su nadzoru nad cestom u blizini graničnog prijelaza Brnjaka na sjevernu Kosova, na granici sa Srbijom, gdje su tijekom noći prvo uklonili barikadu koju su prije mjesec dana postavili lokalni Srbi, a zatim i prijelaz otvorili za promet, javili su srpski elektronički mediji na Kosovu.

KFOR je proširio sigurnosnu zonu oko graničnog prijelaza Brnjaka preko "linija barikada", navodi se. Granični prijelaz je od jutros otvoren za promet, ali pripadnici KFOR-a upozoravaju novinare, koji su se okupili u velikom broju, da nije dopušteno snimanje.

KFOR je u prethodno mjestu Jagnjenica uklonio jedan od tri kamiona kojima su Srbi zapriječili prolaz ka Brnjaku. Tamo je trenutno mirno nakon što je KFOR jutros u više navrata uporabio suzavac kako bi rastjerao okupljene najmanje 150 okupljenih Srba.

U mjestu Zupče u općini Zubin Potok, također na putu prema Brnjaku, pripadnici KFOR-a koji su tu stigli rano jutros, nisu do sada poduzeli nikakvu akciju kao što su to učinili u Jagnjenici.

Na tamošnjim barikadama se okuplja sve veći broj Srba, a vozila KFOR-a se nalaze na oko 300 metara na najvažnijim lokacijama blizu barikada. Situacija je napeta, javljaju mediji.