c S
Dnevne novosti

Buzek u srijedu u službenom posjetu Hrvatskoj

02.11.2011 07:17 BRUXELLES, 1. studenog 2011.Hina, Predsjednik Europskog parlamenta Jerzy Buzek službeno će u srijedu posjetiti Hrvatsku, gdje će se sastati s najvišim hrvatskim dužnosnicima, priopćeno je u utorak iz Buzekova ureda.

Prema programu posjeta Buzek bi se trebao sastati s predsjednikom Ivom Josipovićem, premijerkom Jadrankom Kosor, predsjednikom Sabora Lukom Bebićem te potredsjednicima Sabora Josipom Friščićem i Željkom Antunović, predsjednicom odbora za praćenje pristupnih pregovora Vesnom Pusić i supredsjedateljicom Zajedničkog parlamentarnog odbora EU-Hrvatska Marijom Pejčinović Burić.

Nakon posjeta Hrvatskoj, Buzek će u četvrtak posjetiti Srbiju, a u petak Bosnu i Hercegovinu. "Poruka ovoga posjeta je jednostavna: vrata Europske unije su otvorena, ali volja za ulazak mora se potvrditi kroz čvrste činjenice. Potrebne su daljnje reforme ne samo za napredak na europskom putu, nego prije svega zbog dobrobiti građana. Cilj reformi treba biti vladavina zakona, regionalna suradnja i gospodarska konkurentnost. Korupcija se mora napadati na svim razinama", kaže se u Buzekovoj poruci prije posjeta trima zemljama.