c S
Dnevne novosti

David Slinn novi britanski veleposlanik u Hrvatskoj

08.11.2011 07:12 ZAGREB, 7. studenog 2011.(Hina), Za novog britanskog veleposlanika u Hrvatskoj imenovan je David Arthur Slinn koji će zamijeniti dosadašnjeg veleposlanika Davida Blunta koji napušta diplomatsku službu, priopćilo je u ponedjeljak britansko ministarstvo vanjskih poslova.

Slinn će dužnost preuzeti prije Uskrsa 2012., stoji u priopćenju dostavljenom Hini u kojem se prenose riječi novoga veleposlanika kako je iznimno sretan što će "služiti u tako divnoj zemlji, posebno u tako fascinantnom i važnom povijesnom trenutku".

"Bit će mi čast sudjelovati u završetku ulaska Hrvatske u EU i pomagati u uspostavi brojnih novih veza između Velike Britanije i Hrvatske nakon članstva", rekao je Slinn u prigodi imenovanja.

"Bilo mi je zadovoljstvo surađivati s hrvatskim kolegama u prošlosti i iznimno cijenim doprinos Hrvatske pomirenju i uspostavi stabilnosti u regiji", istaknuo je novi britanski veleposlanik u Hrvatskoj.

Slinn se britanskoj diplomaciji priključio 1981. i dosad je uglavnom radio u jugoistočnoj Europi te je bio prvi britanski veleposlanik u Sjevernoj Koreji.