c S
Dnevne novosti

Inzko u utorak podnosi izvješće Vijeću sigurnosti

15.11.2011 07:08 SARAJEVO, 14. studenog 2011.Hina, Visoki predstavnik međunarodne zajednice za Bosnu i Hercegovinu Valentin Inzko u utorak će Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda podnijeti izvješće o stanju u BiH, pri čemu će upozoriti kako je zbog političkih sukoba proces euroatlantskih integracija u toj zemlji blokiran a njezino gospodarstvo istodobno trpi velike posljedice, objavio je u ponedjeljak Ured Visokog predstavnika u Sarajevu (OHR).

Tijekom podnošenja redovitog šestomjesečnog izvješća, kako je istaknuto, Inzko će zaključiti kako političari u BiH nisu pokazali dovoljno spremnosti za postizanje kompromisa te su izbjegavali raspravu o stvarnim problemima u zemlji.

"Visoki će predstavnik istaknuti kako BiH očajnički treba politički dogovor koji će osigurati uspostavu vijeća ministara i nastavak provedbe reformi ključnih za proces euroatlanstkih integracija", priopćio je OHR, dodajući kako za Inzka cilj i dalje ostaje snažna i funkcionalna država BiH sa snažnim i funkcionalnim entitetima.

Najavljeno je i kako će Inzko nakon boravka u New Yorku otputovati u Washington, gdje će o stanju u BiH razgovarati sa zamjenikom američke državne tajnice Williamom Burnsom.