c S
Dnevne novosti

Josipović o referendumu: bilo bi neodgovorno ispustiti tu mogućnost

09.01.2012 07:24 PODRUTE, 7. siječnja 2012.(Hina), Predsjednik Republike Ivo Josipović pozvao je građane da izađu na referendum i glasuju za ulazak Hrvatske u EU, ocijenivši da bi bilo neodgovorno ispustiti tu mogućnost zbog naraštaja koji dolaze.

"Naravno, legitimno je biti i protiv toga, ali mislim da su prednosti koje Hrvatska stječe ulaskom u EU iznimno velike", rekao je Josipović novinarima u Podrutama nakon komemoracije petorici promatrača Europske zajednice koji su tamo poginuli prije 20 godina.

Josipović je kazao da EU nije ni pakao ni raj. "Neki misle da je pakao i žele agitirati protiv, dok neki možda i pretjeruju u očekivanjima od EU-a", dodao je.

Naglasio je da je EU velika mogućnost i da samo o nama ovisi hoćemo li je iskoristiti. "Bilo bi neodgovorno ispustiti tu mogućnost zbog naraštaja koje dolazi", kazao je Josipović još jednom pozvavši građane da glasuju za ulazak Hrvatske u EU.

Upitan kako komentira pad potpore građana ulasku Hrvatske u EU Josipović je odgovorio kako misli da je "više-manje riječ o statističkoj pogrešci" i da je potpora vrlo stabilna.

"Osobno očekujem uspjeh referenduma", rekao je predsjednik, dodavši da ne strahuje za njegov uspjeh. Na upit kakvu suradnju očekuje s novom vladom Josipović je rekao da očekuje najbolju moguću suradnju i kako vjeruje da će se ona i ostvariti.