c S
Dnevne novosti

Milanović: u Saboru kvalitetna rasprava o referendumu i proračunu

13.01.2012 07:17 ZAGREB, 12. siječnja 2012.Hina, Predsjednik Vlade RH Zoran Milanović izjavio je u četvrtak kako će Vlada nastojati da se na prvoj sjednici Hrvatskog sabora, koja počinje 18. siječnja, kvalitetno raspravlja o referendumu o ulasku Hrvatske u Europsku uniju, te naglasio da Hrvatsku očekuje i donošenje uravnoteženog i realnog državnog proračuna.

Želimo da referendum uspije i vjerujemo u kvalitetnu raspravu svih, zagovornika i protivnika ulaska u EU, rekao je Milanović na početku sjednice Vlade RH. Premijer se osvrnuo i na Vladin prijedlog ukidanja tzv. povlaštenih mirovina, o kojem će Hrvatski sabor također raspravljati na svojoj prvoj sjednici, kazavši kako žele izjednačiti ministre i zastupnike s građanima koji uplaćuju u mirovinski sustav cijeli život i idu u mirovinu s 65 godina. Ali to nije najbitnije što nas čeka, dodao je.

EU i referendum te uravnotežen, realan proračun koji će Hrvatskoj omogućiti razvoj, ali i stabilnost i povjerenje međunarodnih financijskih institucija, nova radna mjesta i zadržavanje postojećih radnih mjesta, naglasio je premijer Milanović. Vlada RH je u četvrtak odlučila kako će se naknada od šest posto za usluge mobilne telefonije zadržati do srpnja 2013. godine, odnosno ulaska Hrvatske u EU. Također je odredila nove uvjete korištenja službenih auromobila, mobitela, poslovnih kreditnih kartica, zrakoplovnih linija, sredstava reprezentacije i odobravanja službenih putovanja koji bi trebali osigurati transparentnije i jasnije korištenje tih povlastica.