c S
Dnevne novosti

Vesna Pusić na sastanku SEECP-a u Beogradu

31.01.2012 07:12 ZAGREB, 30. siječnja 2012.(Hina), Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjelovat će u utorak u Beogradu na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova zemalja sudionica Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP), u okviru predsjedanja Republike Srbije ovom regionalnom inicijativom, priopćio je u ponedjeljak MVEP.

Na sastanku, kojeg će otvoriti srbijanski predsjednik Boris Tadić, a voditi ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić, raspravljat će se o odnosima zemalja u regiji, rješavanju preostalih otvorenih pitanja i napretku zemalja jugoistočne Europe prema euroatlantskim integracijama.

Za vrijeme boravka u Beogradu ministricu Vesnu Pusić primit će i srbijanski predsjednik Boris Tadić. Na marginama sastanka SEECP-a Pusić će održati bilateralni sastanak s Jeremićem, a također su predviđeni sastanci s ministrima vanjskih poslova Turske Ahmetom Davutogluom i Grčke Stavrosom Dimasom.

Tijekom boravka u Beogradu ministrica Pusić sastat će se i s predstavnicima hrvatske manjine - predsjednikom Hrvatskog nacionalnog vijeća Slavenom Bačićem, predsjednikom Demokratskog Saveza Hrvata u Vojvodini Petrom Kuntićem, te ravnateljem Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Tomislavom Žigmanovim.

Također će se sastati s predsjednikom Liberalno demokratske partije Čedomirom Jovanovićem, povjesničarkom Latinkom Perović, predsjednicom Helsinškog odbora za ljudska prava u Republici Srbiji Sonjom Biserko i dekanom Fakulteta političkih znanosti Ilijom Vujačićem, navodi se u priopćenju.