c S
Dnevne novosti

Bandić sa stučnjacima za suzbijanje korupcije iz EK

03.02.2012 07:08 ZAGREB, 2. veljače 2012.(Hina), Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je u Gradskoj upravi održao radni sastanak s nezavisnim stručnjacima Misije Europske komisije (EK) za područje suzbijanja i prevencije korupcije, a u sklopu njihova sedmodnevnog službenog posjeta Hrvatskoj, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika.

Takvi sastanci na državnoj i lokalnoj razini odvijaju se u sklopu monitoringa EK u RH, a u ime misije vodi ih Laura Stefan.

U ime Grada Zagreba, kako stoji u priopćenju, sastanak je vodio gradonačelnik Bandić, a o suzbijanju korupcije na lokalnoj razini, transparentnosti rada tijela lokalne samouprave, sprečavanju sukoba interesa i postupcima javne nabave, u okvirima svoje nadležnosti govorili su pročelnik Kontrolnog ureda Mirko Herak, zamjenica pročelnika Ureda gradonačelnika Anica Tavra i pravna savjetnica za pravne poslove u Stručnoj službi gradonačelnika Mirjana Lichter Kristić.

Uz predstavnicu Europske komisije Lauru Stefan, sastanku su prisustvovali načelnik sektora za suzbijanje korupcije Ministarstva pravosuđa RH Davor Dubravica, treći tajnik Misije RH pri EU Miljenko Petrak, zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, pročelnik za financije Slavko Kojić, te pročelnik Stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum i njegova zamjenica Slava Zlatec, navodi se u priopćenju.