c S
Dnevne novosti

Odvjetništvo zatražilo od KBC-a podatke o ozlijeđenim Splićanima

13.02.2012 07:03 SPLIT, 10. veljače 2012.(Hina), Državno odvjetništvo zatražilo je od ravnateljstva splitskoga Kliničkoga bolničkog centra (KBC) podatke o broju Splićana koji su se ozlijedili u padu na snijegu ili poledici u tom gradu u proteklih tjedan dana.

Dobili smo službeni dopis od Državnog odvjetništva da izvijestimo o tome koliko je ljudi ozlijeđeno iz Splita, a koliko iz drugih dijelova Splitsko-dalmatinske županije, izjavio je ravnatelj splitskoga KBC-a Dujomir Marasović. Marasović je rekao kako se "usuđuje reći da je oko 90 posto" onih koji su pali palo u Splitu.

"Točan podatak mi nikada nećemo moći reći ni javnosti ni DORH-u jer na hitnome kirurškom prijamu nismo vodili evidenciju gdje je točno tko pao. Mi vodimo evidenciju mjesta stalnog boravka", rekao je Marasović i dodao da će DORH dobiti točne podatke o ozlijeđenima "samo po mjestu stalnog boravka". Splitsko državno odvjetništvo počelo je prikupljati podatke kako bi se utvrdila odgovornost zbog propusta u uklanjanju posljedica snježnog nevremena proteklih dana te je od gradskih vlasti zatražilo dokumentaciju s tim u vezi.