c S
Dnevne novosti

Reduciranje broja zaposlenih u ministarstvima

17.02.2012 07:17 ZAGREB, 16. veljače 2012. Hina, Hrvatska vlada na sjednici u četvrtak donijela je uredbe o unutarnjem ustrojstvu šest ministarstava, u tri ministarstva smanjila je broj zaposlenih, te donijela uredbu o ustrojstvu nedavno osnovanog Državnoga ureda za trgovinsku politiku.

Uredbama se uređuje ustrojstvo ministarstava, djelokrug rada, ustrojbene jedinice, način upravljanja jedinicama, radno vrijeme te okvirni broj potrebnih državnih službenika i namještenika. U Ministarstvu rada i mirovinskog sustava tako je predviđeno da ima ukupno 146 zaposlenih, u Ministarstvu socijalne politike i mladih 244, u Ministarstvu poduzetništva i obrta 136, a u Državnom uredu za trgovinsku politiku njih 49.

U Ministarstvu kulture prema novom ustroju ima 467 zaposlenih, odnosno 73 mjesta manje nego do sada. Ministarstvo turizma ukupno broji 230 zaposlenih, što je 21 zaposlenik manje no što je to ministarstvo imalo do sada (251). Ministarstvo obrane prema novom ustroju ima 1115 zaposlenih od čega 232 obavljaju poslove u područnim odjelima i ispostavama.

U MORH-u je prema novom ustroju, kazao je ministar obrane Ante Kotromanović novinarima nakon današnje sjednice vlade, broj ljudi smanjen za oko 160 osoba. Dodao je da će se još vidjeti ima li zainteresiranih "da izađu iz sustava", a za njih su, kazao je, osigurane otpremnine u visini ukupno od 22 milijuna kuna.