c S
Dnevne novosti

Počeo sastanak ministara financija zemalja eurozone

21.02.2012 07:12 BRUXELLES, 20. veljače 2012.(Hina/AFP), Ministri financija zemalja eurozone počeli su u ponedjeljak sastanak na kojem bi trebali dati suglasnost za deblokiranje novog plana pomoći Grčkoj, koji bi toj zemlji pomogao da izbjegne bankrot u ožujku.

Nekolicina sudionika, među kojima njemački ministar financija Wolfgang Schaeuble i njegov grčki kolega Evangelosa Venizelos, izrazili su "optimizam" glede mogućnosti postizanja sporazuma o planu pomoći koji se temelji na brisanju 100 milijardi eura grčkog duga privatnih vjerovnika i novoj pomoći od 130 milijardi eura.

Schaeuble je pri dolasku na sastanak izrazio "optimizam" glede mogućnosti postizanja "održivog rješenja, koje će dugoročno vratiti Grčku na pravi put", a francuski ministar financija Francois Baroin ustvrdiol je kako "danas postoje svi elementi za postizanje sporazuma".

Glavna direktorica MMF-a Christine Lagarde na dolasku je istaknula "značajne napore" koje je poduzela Grčka i ustvrdila kako će MMF biti spreman pružiti joj pomoć.