c S
Dnevne novosti

Ministrica Zlatar Violić sastala se s Paulom Vandorenom

05.03.2012 07:22 ZAGREB, 2. ožujka 2012.(Hina), Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić sastala se sa šefom Delegacije Europske unije u RH, veleposlanikom Paulom Vandorenom s kojim je razgovarala o aktivnostima Ministarstva kulture u predstojećem razdoblju, priopćeno je iz Ministarstva kulture.

Veleposlanik Vandoren istaknuo je uspješno sudjelovanje hrvatskih djelatnika u kulturi u programima koje financira EU 'Kultura' i 'Mediji'.

Također je pozdravio kontinuirane napore ministarstva i Hrvatskog audio-vizualnog centra na promicanju tih programa u Hrvatskoj kao i na promicanju novog programa "Kreativna Europa" koji će se početi provoditi 2014. godine, ističe se u priopćenju.

Ministrica Zlatar Violić naglasila je važnost regionalne suradnje i suradnje s lokalnom samoupravom, kao i edukacije u području apliciranja na europske fondove.

Na sastanku je bilo riječi i o projektima koje EU trenutačno financira u području kulturne baštine (Maškovića Han i Radnički dom u Vukovaru) te je dogovoreno da će Delegacija i ministarstvo nastaviti suradnju na promotivnim aktivnostima tijekom cjelokupnog razdoblja koje predstoji ulasku RH u EU.

Veleposlanik Vandoren i ministrica Zlatar Violić razgovarali su i o najavljenim izmjenama Zakona o HRT-u, a veleposlanik je naglasio važnost poticanja strukturnih reformi javne radio-televizije.