c S
Dnevne novosti

Predsjednik Josipović u Azerbajdžanu

12.03.2012 07:14 ZAGREB, 9. ožujka 2012.(Hina), Na poziv predsjednika Republike Azerbajdžan Ilhama Alijeva, predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović sa suprugom boravit će u službenom posjetu Republici Azerbajdžan 12. i 13. ožujka, priopćeno je u petak iz Ureda predsjednika.

U službenom izaslanstvu bit će i prvi potpredsjednik vlade Republike Hrvatske i ministar gospodarstva Radimir Čačić. Prvog dana posjeta, nakon ceremonije svečanog dočeka i susreta dvojice predsjednika, predviđeni su bilateralni razgovori službenih izaslanstava.

Tom prigodom, bit će potpisano i nekoliko bilateralnih sporazuma, među kojima i oni o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i o suradnji u području protuminskog djelovanja i humanitarnog razminiranja.

U poslijepodnevnim satima predsjednik Josipović susrest će se s predsjednikom Nacionalnog Parlamenta Republike Azerbajdžan Oktajom Asadovim.

Također, prvog dana službenog posjeta predsjednik Republike Hrvatske obratit će se sudionicima Hrvatsko-azerbajdžanskog gospodarskog foruma kojeg organiziraju Hrvatska gospodarska komora i Fond za izvoz i promociju Republike Azerbajdžan.

S hrvatske strane, na Forumu će, radi upoznavanja poslovnih prilika i pronalaska potencijalnih poslovnih partnera, predstavnici hrvatske brodogradnje, prehrambene industrije, farmaceutske industrije, ITC sektora, elektroenergetske i građevinske industrije.

Drugog dana posjeta, predsjednik Josipović nazočit će otvaranju počasnog konzulata Republike Hrvatske u Republici Azerbajdžan te će se susresti s Hrvatima koji žive u Azerbajdžanu.