c S
Dnevne novosti

Vlada RH-amandman na konačni prijedlog Zakona o državnim službenicima

16.03.2012 07:24 ZAGREB, 15. ožujka 2012.(Hina), Vlada Republike Hrvatske sa zatvorenog je dijela 16. sjednice, Hrvatskom saboru uputila amandman na Konačni prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima.

Njime se predlaže da se radna mjesta u Uredu predsjednika Hrvatskog sabora i Uredu potpredsjednika Hrvatskog sabora popunjavaju na određeno vrijeme iz reda državnih službenika ili prijmom u državnu službu na određeno vrijeme bez prethodne provedbe javnog natječaja odnosno oglasa za prijam u državnu službu, na isti način kao što se predlaže za radna mjesta u kabinetu ministra, Uredu predsjednika Vlade, Uredu potpredsjednika Vlade koji nije čelnik ministarstva te kabinetu predstojnika državnog ureda, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću.

Osim toga Vlada RH je na zatvorenom dijelu sjednice raspravljala o kadrovskim pitanjima. Pomoćnikom ministra pomorstva, prometa i infrastrukture imenovan je Dan Simonić. Savjetnice predsjednika Vlade, Rina Eterović Goreta, Mirna Ivančić i Anica Balaband razriješene su dužnosti, kao i zamjenica predstojnika Ureda za odnose s javnošću Sandra Puhovski. Sukladno Poslovniku Vlade RH, dosadašnji predstojnici Ureda-tajnici radnih tijela razriješeni su te imenovani na položaj ravnatelja Ureda-tajnika radnog tijela.

Tako je Dalibor Šemper sada imenovan ravnateljem Ureda Koordinacije za unutarnju i vanjsku politiku-tajnikom, Robert Matijević ravnateljem Ureda Koordinacije za društvene djelatnosti i ljudska prava-tajnikom, Marija Pišonić ravnateljicom Ureda Koordinacije za regionalni razvoj i fondove Europske unije-tajnicom, zatim Ines Uglešić ravnateljicom Ureda Koordinacije za gospodarstvo-tajnicom te Dražen Franolić ravnateljem Ureda Kadrovske i Administrativne komisije-tajnikom.

Razriješeni su dosadašnji pomoćnici tajnika Vlade RH, Željka Bartulović, Vesna Petković i Tihomir Cigić te dosadašnji savjetnici potpredsjednika Vlade RH, Marija Ujević, Sanja Duspara, Marko Popović, Maja Andrić Lužaić, Marina Tatalović, Larisa Petrić, Elizabeta Mađarević, Juraj Jerin i Dario Dudas. Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, po položaju je imenovan predsjednikom Upravnog vijeća Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije.

Članovi Upravnog vijeća spomenute Agencije su Maroje Lang, po položaju Nacionalni dužnosnik za ovjeravanje i Helga Bubanović Devčić, predstavnica Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Državni ured za upravljanje državnom imovinom dao je pozitivno mišljenje pa je razriješena dosadašnja predsjednica Upravnog vijeća Lučke uprave Dubrovnik Nina Perko te članovi Mirko Vadla, Dubravka Šuica, Frano Matušić i Nikola Beusan.

Nina Perko ponovno je imenovana predsjednicom spomenutog Upravnog vijeća, a Davor Penić, Branko Negodić, Stjepko Kordić i Nikola Beusan novoimenovani su članovi. Uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, predlaže se Skupštini društva HŽ Infrastruktura d.o.o. imenovanje Marka Cara za člana Uprave Društva. Također, uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, Skupštini društva Agroduhan d.o.o. predlaže se opoziv dosadašnjih članova Nadzornog odbora Đure Matovine, Stjepana Vencla i Josipa Joba te izbor Željka Kumrića, Slobodana Perića i Ljubiše Andžića novim članovima.

Nadzornom odboru predlaže se imenovanje Željka Kumrića predsjednikom Odbora. Dosadašnji predsjednik Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Velimir Božikov razriješen je te je imenovana nova predsjednica Marija Strnad Pešikan. Isto tako, razriješeni su članovi Vijeća Luka Vončina i Ivo Krhen, a imenovani novi članovi Ivana Saucha i Tomislav Jadan, navodi u priopćenju Vladin Ured za odnose s javnošću.