c S
Dnevne novosti

Potpisivanje Protokola o povratu kulturnih dobara iz Srbije u Hrvatsku

23.03.2012 07:19 ZAGREB, 22. ožujka 2012.(Hina), Hrvatska ministrica kulture Andrea Zlatar Violić i ministar kulture Republike Srbije Predrag Marković potpisat će u petak u prostorijama Hrvatskog državnog arhiva Protokol o povratu kulturnih dobara iz Srbije u Republiku Hrvatsku, priopćeno je iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske.

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović će tom prigodom u Uredu predsjednika, kako se navodi, primiti ministricu Andreu Zlatar Violić i ministra Predraga Markovića gdje će se zajedno obratiti medijima. Ured podsjeća kako se potpisivanjem Protokola dovršava dugogodišnji rad na povratu kulturnih dobara otuđenih u vrijeme Domovinskog rata te ocjenjuje kako se time ujedno zaključuje i jedno od otvorenih pitanja između Republike Hrvatske i Republike Srbije.

Uz ministre kulture primanju će nazočiti dužnosnici ministarstava kulture Hrvatske i Srbije kao i predsjednice međudržavnog Povjerenstva za povrat kulturnih dobara Branka Šulc i Dušica Živković te članovi Povjerenstva kao i bivši ministri kulture Republike Hrvatske koji su u vrijeme svojih mandata započeli i radili na povratu i očuvanju kulturnih dobara.