c S
Dnevne novosti

Vandoren priredio prijam za hrvatske promatrače u EP-u

28.03.2012 07:18 ZAGREB, 27. ožujka 2012.(Hina), Voditelj Delegacije Europske unije u Hrvatskoj veleposlanik Paul Vandoren zajedno s veleposlanicima država članica EU-a akreditiranim u Hrvatskoj organizirao je primanje za skupinu političara koji će zastupati Hrvatsku u institucijama EU-a dvanaest promatrača u Europski parlament i devet u Odboru regija, priopćeno je iz Delegacije EU.

Vandoren im je čestitao na imenovanju i istaknuo ulogu koju će kao hrvatski promatrači imati u Europskom parlamentu u skladu s odredbama Lisabonskog ugovora, napomenuvši kako će hrvatski građani biti u jedinstvenom položaju koji će im omogućiti uživanje u prednostima Dunavske strategije i Jadransko-jonske inicijative, kaže se u priopćenju.

Voditelj delegacije EU u RH založio se, prema priopćenju, da promatrači pridonesu tome da Hrvatska i ubuduće ispunjava obveze koje je preuzela zaključivanjem pristupnih pregovora i naglasio njihovu ulogu u procesu ratifikacije pristupnog ugovora Hrvatske u sadašnjim državama članicama.

"Pristupanje Hrvatske, u trenutku kad EU mora odgovoriti izazovu gospodarske i financijske krize, pokazat će da EU ima snage nastaviti proces integracije i u teškim vremenima, te će poslati pozitivan signal cijeloj regiji da će se reforme nagraditi. Hrvatska je morala prijeći dug put u kratko vrijeme i može biti ponosna na svoja postignuća", zaključio je, po priopćenju Paul Vandoren.