c S
Dnevne novosti

Vlada dala negativno mišljenje na rad Upravnog vijeća Hine

06.04.2012 07:22 ZAGREB, 5. travnja 2012.Hina, Vlada je na sjednici dala negativno mišljenje na Godišnje izvješće o radu Upravnog vijeća Hine od 1. svibnja 2010. do 30. travnja 2011. i Godišnje izvješće o radu Upravnog vijeća Hine od 1. svibnja do 31. prosinca 2011. godine.

U vezi Godišnjeg izvješća od 1. svibnja 2010. do 30. travnja 2011. Vlada je mišljenja da Upravno vijeće Hine nije u tom razdoblju postupilo sukladno ovlastima propisanim čl. 14. Zakona o Hrvatskoj izvještajnoj novinskoj agenciji, budući da nije učinilo potrebne aktivnosti i donijelo opći akt koji bi omogućio reorganizaciju i preustroj Hine, racionalizaciju obavljanja temeljne djelatnosti te financijsku konsolidaciju te javne ustanove koja iskazuje gubitke.

Iz Godišnjeg izvješća o radu Upravnog vijeća Hine od 1. svibnja do 31. prosinca 2011. godine proizlazi da se takvo stanje u Hini produljilo, rekao je zamjenik ministrice kulture Berislav Šipuš. Stoga Vlada smatra da i u tom razdoblju Upravno vijeće Hine nije obavilo svoju zadaću vezanu za preustroj Hine, te je rješavanje tog bitnog pitanja za oporavak poslovanja Hine ostalo po strani, a ukupni poslovni rezultat na kraju 2011. godine je negativan, tako da se negativni poslovni procesi u Hini nastavljaju i u 2012. godini.

Vlada je na sjednici također zadužila Ministarstvo kulture da objavi Javni poziv za imenovanje člana Upravnog vijeća Hine iz redova zaposlenih u Hini, te prikupi prijave kandidata i dostavi ih Vladi radi predlaganja Hrvatskom saboru imenovanja člana Upravnog vijeća Hine iz redova zaposlenih.