c S
Dnevne novosti

Austrija ratificira hrvatski pristupni ugovor do ljeta

13.04.2012 07:20 ZAGREB, 12. travnja 2012.(Hina), Austrijski parlament trebao bi do ljeta ratificirati Ugovor o pristupanje Hrvatske Europskoj uniji, izjavio je u četvrtak u Zagrebu drugi predsjednik Nacionalnog vijeća Parlamenta Republike Austrije Fritz Neugebauer koji boravi u posjetu Hrvatskom saboru.

"U središtu pažnje bilo je pitanje ratifikacije Hrvatskog pristupnog ugovora s EU-om u austrijskom parlamentu i mi očekujemo, sve je poduzeto, da će to biti još prije ljetne stanke zasjedanja austrijskog parlamenta", rekao je Neugebauer nakon sastanka s potpredsjednikom saborskog Odbora za europske integracije Gordanom Jandrokovićem.

"Mi ćemo naravno produbiti sve naše dobre kontakte koje su Austrija i Hrvatska oduvijek njegovale na svim razinama, a posebno parlamentarnoj, i u tom smislu već vrlo skoro, nadam se, očekujemo saborske kolege u Beču na daljnjoj razmjeni misli, iskustava i znanja", kazao je.

Jandroković je u izjavi nakon sastanka istaknuo da je i ovaj posjet potvrdio iznimnu razinu odnosa Hrvatske i Austrije. "Raduje nas informacija da će austrijski parlament ratificirati (hrvatski pristupni) sporazum do ljeta, a isto tako važan zaključak današnjeg sastanka suradnja je dvaju odbora za europske poslove", rekao je.

Po njegovim riječima, hrvatski resorni odbor će najvjerojatnije posjetiti Beč isto tako prije ljeta, pa će se upoznati s austrijskim iskustvima u velikim zahtjevnim poslovima vezanim za EU i sigurno je da će Hrvatskoj to iskustvo jako koristiti.