c S
Dnevne novosti

Miljenić i Pličanič dogovorili novu i bolju suradnju ministarstava

16.04.2012 07:22 ZAGREB, 13. travnja 2012.(Hina), Ministar pravosuđa RH Orsat Miljenić i slovenski ministar pravosuđa i javne uprave Senko Pličanič održali su radni sastanak u Ministarstvu pravosuđa RH, nakon kojega su obojica ministara najavila daljnje poboljšanje dosadašnje dobre suradnje te neposredno rješavanje otvorenih pitanja.

Dogovorili smo novu i bolju suradnju, te razmjenu iskustava na cijelom nizu pitanja koja su od obostranog interesa, izjavio je nakon sastanka novinarima ministar Miljenić. Posebno je istaknuo "mehanizme neposrednog kontakta u slučaju svih pitanja koja bi se eventualno otvorila i koja bi trebalo rješavati".

Također, dodao je, razgovarali su o pitanju ulaska Hrvatske u Europsku uniju, a dotaknuli su se i monitoringa kao i nekih zajedničkih pitanja koja svaka zemlja rješava na svoj način.

I ministar Pličanič sastanak je ocijenio vrlo uspješnim, istaknuvši da je dogovorena intenzivna suradnja na cijelom nizu pitanja. Po riječima ministra Miljenića, sastanci dvojice ministara ubuduće će se redovito održavati, tako da će "biti u stalnim konzultacijama i dogovorima".