c S
Dnevne novosti

Održan radni sastanak predstavnika Ravnateljstva policije i HNS-a

24.04.2012 07:19 ZAGREB, 23. travnja 2012.(Hina), Predstavnici Ravnateljstva policije i Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) održali su u ponedjeljak sastanak na kojemu se raspravljalo o stanju sigurnosti na nogometnim utakmicama i mjerama koje će se poduzimati u cilju sprječavanja nereda, nasilja i drugih oblika protupravnog ponašanja u nastavku nogometnog natjecanja.

"Izvršena je detaljna analiza stanja sigurnosti i provedbe Akcijskog plana na utakmicama Prve HNL u dosadašnjem dijelu sezone. Na osnovu današnjeg sastanka i analize predstavnika Ravnateljstva policije i HNS-a, IO HNS-a će na prvoj sljedećoj sjednici donijeti odgovarajuće odluke.U međuvremenu, Ravnateljstvo policije MUP-a RH i HNS pozivaju sve klubove kao i klubove navijača na primjenu poštivanja Zakona o spriječavanju nereda na sportskim borilištima kao i svih drugih zakona koji garantiraju sigurnost održavanja nogometnih utakmica", stoji u priopćenju HNS-a.

"Sukladno odredbama Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima nastavit će se intenzivnija suradnja policije i organizatora te će se pojačati aktivnosti u procjeni mogućnosti od izbijanja nereda i nasilja i poduzeti odgovarajuće mjere u cilju njihovog sprječavanja", objavio je odjel za odnose s javnošću MUP-a. Izvršni odbor HNS-a je na sjednici održanoj prošle srijede raspravljao o prijedlogu Udruženja profesionalnih klubova Prve HNL da na utakmicama do kraja sezone ne bude gostujućih navijača, no donošenje konačne odluke odgođeno je sve dok o tom prijedlogu svoje mišljenje ne da MUP.

Nakon sastanka održanog u ponedjeljak, očekuje se kako će se IO HNS-a ponovno sastati već krajem ovoga tjedna, te objaviti odluku smiju li gostujući navijači odlaziti na utakmice posljednja tri kola ili ne.