c S
Dnevne novosti

Ministar Matić: mijenjat ćemo Zakon o pravima branitelja

30.04.2012 07:18 ZAGREB, 28. travnja 2012. (Hina), Ministar branitelja Predrag Matić najavio je u subotu izmjene Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji radi uvođenja reda u zaštiti te populacije.

"Pristup ćemo izmjenama i dopunama Zakona o pravima hrvatskih branitelja", rekao je ministar Matić na sastanku s predstavnicima Udruge veterana 4. gardijske brigade u Splitu gdje je u subotu boravio u povodu obilježavanja 21. obljetnice osnutka te brigade. Ministar Matić je pozvao predstavnike ove udruge da mu u pisanom obliku dostave prijedloge za rješavanje poteškoća s kojima se suočava braniteljska populacija radi iznalaženja rješenja za te poteškoće i oblikovanja prijedloga izmjena i dopuna zakona o pravima branitelja.

"Sadašnji Zakon o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji ne prepoznaje činjenicu da netko od branitelja ima, primjerice, sedmoro djece", rekao je ministar Matić prilikom najave izmjena i dopuna zakona o pravima hrvatskih branitelja. Predstavnici Udruge veterana 4. gardijske brigade su na sastanku zatražili od ministra Matića pomoć u stambenom zbrinjavanju 20-ak članova te udruge, većinom podstanara s mnogočlanim obiteljima. Matić je rekao kako je u proteklih 20 godina u rješavanju stambenih poteškoća branitelja bilo "svega i svačega", te da će se on kao ministar zauzeti da se te poteškoće branitelja rješavaju, kako je rekao, "pošteno i po redu". "Ja sam uvijek bio na strani branitelja i budite sigurni da će tako biti i ubuduće", poručio je ministar Matić.