c S
Dnevne novosti

BUZ i Stranka umirovljenika protiv osnivanja novog Nacionalnog vijeća za umirovljenike

23.05.2012 07:09 ZAGREB, 22. svibnja 2012.(Hina), Koordinator Bloka umirovljenici zajedno (BUZ) i predsjednik Stranke umirovljenika (SU) Lazar Grujić u utorak je upozorio da Kukuriku koalicija i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić bez ikakvog objašnjenja najavljuju osnivanje novog Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe, odnosno izbacuju BUZ i SU iz tog vijeća.

"Kakvu to poruku umirovljenicima šalje Kukuriku koalicija i ministar rada i mirovinskog sudstava", pitaju se u priopćenju iz BUZ-a, ali i dodaju da ih ne čudi najava ministra Mrsića jer u njoj, kako navode, jasno iščitavaju nakanu Kukuriku koalicije, posebno Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) "koja mora odraditi prljavi poltronski posao" s ciljem da se iz Nacionalnog vijeća isključe njegovi pokretači i osnivači odnosno Stanka umirovljenika i Blok umirovljenici zajedno.

U priopćenju podsjećaju da su u tom nacionalnom vijeću dosad bili zastupljeni svi koji su željeli dati svoj doprinos umirovljeničkom boljitku, a da je HSU jedini koji je odbio sudjelovati te da i predsjednik Matice umirovljenika Hrvatske (MUH) Josip Vincek svojim suglasjem u prozirnoj igri Silvana Hrelje sada očito pokušava "prodati umirovljenike" za sinekuru i svoju osobnu korist. "SU i BUZ će svakako i dalje nastaviti borbu za prava umirovljenika, a vodstvu MUH-a i HSU-a ostavljamo na savjesti njihov rad", poručuju u priopćenju u kojem naglašavaju i da se HSU u pola godina nije javio ni prozborio riječ za umirovljenike, pa ni nakon niza Vladinih odluka koje su značajno srozale standard umirovljenika.