c S
Dnevne novosti

Dubrovnik: konferencija o diplomaciji i dijalogu među kulturama

25.05.2012 07:05 DUBROVNIK, 24. svibnja 2012.(Hina) Međunarodna konferencija na temu Diplomacija i dijalog među kulturama započela je u četvrtak s radom u Poslijediplomskom središtu u Dubrovniku, uz sudjelovanje sedamdesetak sudionika iz 30 zemalja.

Trodnevni skup organizira Diplomatska akademija Ministarstva vanjskih i europskih poslova u suradnji sa Srednjoeuropskom inicijativom i Euro-mediteranskim sveučilištem te Londonskom diplomatskom akademijom i Savezom civilizacija UN-a. Skup je okupio sedamdesetak sudionika iz 30 zemalja a uz uobičajene sudionike iz srednje, istočne i jugoistočne Europe te sudionike iz zemalja južnog Mediterana po prvi put sudjeluju stručnjaci iz Indonezije i Malezije.

Po riječima ravnatelja Diplomatske akademije Mladena Andrlića tema skupa je dijalog među kulturama te će se razgovarati kako se međusobno bolje približiti i kakva je u svemu tome uloga diplomacije. Bit će riječi o ulozi diplomacije u interkulturalnom dijalogu, koristi boljeg razumijevanja i međukulturalne komunikacije u regionalnom, međuregionalnom i globalnom kontekstu, te u inovacijama i obrazovanju kao okosnicama međunarodne suradnje i razvoja.