c S
Dnevne novosti

U izradu Pravilnika o gospodarenju vrećicama bit će uključeni i predstavnici HGK

29.05.2012 07:16 ZAGREB, 28. svibnja 2012.(Hina), Ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy sastala se u ponedjeljak s potpredsjednicom Hrvatske gospodarske komore (HGK) Vesnom Trnokop Tantom i predstavnicima Udruženja prerađivača plastike i gume HGK te ih izvijestila da će nakon donošenja zakona o otpadu kao jedna od zainteresiranih strana biti uključeni u izradu pravilnika kojim će se urediti gospodarenje plastičnim vrećicama.

Ministarstvo u priopćenju navodi da su predstavnici Udruženja na sastanku iskazali bojazan zbog najavljenog uvođenja naknade na plastične vrećice, a predstavnici Ministarstva su ih informirali da se u ovom trenutku ne radi na pripremi tog pravilnika. "Naime, ovaj pravilnik sada nije u vrhu prioriteta Ministarstva s obzirom na činjenicu da obveze koje Republika Hrvatska ima prema EU zahtijevaju prioritetno rješavanje problema s biološkim i građevinskim otpadom te uspostavom sustava gospodarenja komunalnim otpadom.

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode će prilikom izrade ovog pravilnika nastaviti s praksom uključivanja svih zainteresiranih strana u izradu svih dokumenata i propisa, a to znači da će pored predstavnika HGK biti uključeni i predstavnici udruga zaštite potrošača, udruga zaštite okoliša i prirode, stručnih institucija te predstavnika regionalne i lokalne samouprave", stoji u priopćenju Ministarstva zaštite okoliša i prirode.