c S
Dnevne novosti

Odbor za zdravstvo iz drugog pokušaja jednoglasno za Zakon o MPO-u

11.07.2012 07:16 ZAGREB, 10. srpnja 2012.Hina, Saborski Odbor za zdravstvo i socijalnu skrb jednoglasno je podržao Vladin konačni prijedlog Zakona o medicinski pomognutoj oplodnji (MPO), a oporbeni članovi Odbora, koji su jučer srušili kvorum na sjednici Odbora i tako onemogućili glasanje o Zakonu, nisu došli na sjednicu.

Predsjednica Odbora Biljana Borzan sjednicu je otvorila glasanjem o raspravljenom Zakonu o MPO-u kao jedinom točkom dnevnog reda, budući da su oporbeni zastupnici iz HDZ-a jučer, nakon rasprave o Zakonu čijem su se donošenju usprotivili, napustili sjednicu i tako srušili kvorum.

HDZ-ovi članovi Odbora tada su Vladu prozvali da nepotrebno žuri s tako bitnim zakonom i da ga pokušava donijeti tijekom ljeta, dakle bez pozornosti šire javnosti, te da u konačnom prijedlogu nisu uvaženi prijedlozi i prigovori iz prvog saborskog čitanja.

Sjednica je trajala tek par minuta i završila je glasanjem na kojemu su šest članica Odbora iz vladajuće koalicije i SDSS-ovac Vojislav Stanimirović jednoglasno dali potporu konačnom prijedlogu Zakona.