c S
Dnevne novosti

Hollande poziva na očuvanje i konsolidiranje eurozone

01.08.2012 07:16 PARIZ , 31. srpnja 2012.(Hina/AFP), Francuski predsjednik Francois Hollande u utorak je ponovno, a nakon radnog ručka s talijanskim premijerom Mariom Montijem izjavio kako je spreman učiniti sve da bi se eurozona obranila, očuvala i konsolidirala.

"Ponovno smo podsjetili kako smo i dalje voljni učiniti sve da bi se, prije svega, primijenile sve odluke Europskog vijeća, da bi euro zona bila obranjena, očuvana i konsolidirana te da bismo mogli raditi na njezinu integritetu, odnosno da bi se postavljena pitanja riješila u sklopu eurozone", rekao je na konferenciji za novinare.

"Razgovarali smo i o bilateralnim pitanjima te o predstojećem francusko-talijanskom summitu koji će se početkom prosinca održati u Lyonu", kazao je. I talijanski premijer izrazio je odlučnost kada je riječ o krizi eurozone.

"Ne možemo si dopustiti ni trenutak nepažnje", rekao je Monti. Hollande je ocijenio da je kvaliteta francusko-talijanskih odnosa "vrlo važno polazište za rješenje pitanja koja su još uvijek naša odgovornost, a riječ je o konsolidiranju i jačanju eurozone u vremenu koje je pred nama".