c S
Dnevne novosti

Josipović: od vlade očekujem veći angažman

06.08.2012 07:20 ZAGREB, 3. kolovoza 2012.(Hina), Predsjednik Republike Ivo Josipović ocijenio je kako, unatoč realnim poteškoćama, nije zadovoljan što se u ovoj godini očekuje stagnacija BDP-a, odnosno nulta stopu BDP-a, te istaknuo kako od vlade očekuje veći angažman i veću brzinu u donošenju odluka.

To je realnost, iako s tim sasvim sigurno nismo zadovoljni, kao što ni sama vlada nije zadovoljna, rekao je predsjednik Josipović u Dnevniku Nove TV, u povodu objave vladinih projekcija gospodarskog rasta u 2012.

Vladi je preporučio puno veći angažman i veću brzinu u donošenju odluka, jer javnost, istaknuo je, ima pravo do kraja inzistirati na svim predizbornim obećanjima, unatoč tomu što su okolnosti teže nego što je vlada očekivala.

"Moramo znati da su, s jedne strane, očekivanja građana bila puno veća, pa i obećanja su bila puno veća, nego što je sada ta nula", podsjeća predsjednik.

Vezano uz objavu liste poreznih dužnika, predsjednik je ocijenio kako će taj vladin potez imati smisla samo ako nakon njega bude uslijedila "odlučna i čvrsta akcija naplate poreznog duga".

U suprotnom, sve skupa će biti uzalud, smatra Josipović.