c S
Dnevne novosti

NATO medalje pripadnicima policijskog mentorskog tima u Afganistanu

07.08.2012 07:20 ZAGREB, 6. kolovoza 2012.(Hina), Četvorica pripadnika hrvatskog policijskog kontingenta su u Afganistanu u povodu Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja nagrađeni NATO medaljama za časno i uzorno obnašanje njihovih dužnosti tijekom boravka u operaciji ISAF (International Security Assistence Force), doznaje se u MUP-u.

Ministarstvo obrane izvijestilo je da su pripadnici 19. hrvatskog kontingenta u operaciji ISAF u Afganistanu jučerašnji blagdan obilježili u kampovima Marmal i Croatia na sjeveru Afganistana i kampu Cobra u Kabulu.

Tom prigodom Zapovjednik 19. HRVCON-a brigadir Tomislav Galić medalje je uručio pripadnicima policijskog mentorskog tima Gordanu Vlahoviću, Anti Mijatoviću, Vladi Paviću i Juri Aniću.

Nagrađeni policijski službenici u Afganistan su otputovali početkom ožujka ove godine. To je četvrti kontingent hrvatske policije koji je u ISAF upućen u sastavu mješovitih vojno-policijskih timova za obuku.

"Ponosni smo što nam sloboda nije ni od koga darovana, već izborena vlastitim snagama, vlastitim žrtvama", kazao je Galić.

Naglasio je da su hrvatski vojnici i policajci u Afganistanu kao predstavnici zemlje koja i te kako razumije što znači mir, sigurnost i stabilnost, izražavajući zahvalnost svima onima koji su svoje živote položili za slobodnu Hrvatsku, priopćio je MORH.

Tom prigodom brigadir Galić je uručio odluke o promaknućima te priznanja istaknutim pripadnicima kontingenta koji su svojim djelovanjem postigli zapažene rezultate u obnašanju zadaća u ISAF-u.