c S
Dnevne novosti

MUP raspisao natječaj za načelnike policijskih postaja

08.08.2012 07:20 ZAGREB, 7. kolovoza 2012.(Hina), Nakon što je prošlog tjedna raspisao natječaj za dvoje zamjenika i troje pomoćnika glavnog ravnatelja policije te načelnike svih 20 policijskih uprava ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić raspisao je interni oglas i za imenovanje načelnika svih 185 hrvatskih policijskih postaja, doznaje se u MUP-u.

U oglasu što ga je MUP objavio na svojim internetskim stranicama stoji da se za čelna mjesta u policijskim postajama mogu javiti kandidati koji uz visoku ili višu stručnu spremu imaju najmanje 10 godina iskustva u obavljanju policijskih poslova te položeno ili stečeno zvanje policijskog inspektora.

Interni oglas za imenovanje rukovodećih policijskih službenika provodi Povjerenstvo koje imenuje ministar, a izabrani kandidati ili kandidatkinje imenovat će se na razdoblje od pet godina.

Prijavljeni kandidati koji ispunjavaju formalne uvjete bit će pozvani na testiranje u kojem će se uz provjeru njihova znanja, sposobnosti i vještina utvrditi interesi, profesionalni ciljevi i motivacija za rad te stečeno radno iskustvo u struci kao i rezultati ostvareni u dosadašnjem radu, ističu u MUP-u.

Ministar Ostojić prošlog je tjedna najavio da će kadrovska slika hrvatske policije biti zaokružena za mjesec i pol dana. Pritom je odbacio optužbe svog prethodnika i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka da će na vodeća mjesta u policiju doći politički podobni, istaknuvši da se na natječaj mogu javiti svi policajci u sustavu.

"Ako je HDZ-ova vlada, odnosno Karamarko depolitizirao policiju kako tvrdi, a na interni se natječaj za vodeća mjesta u policijskim upravama mogu javiti svi policajci u sustavu, nema straha da novi šefovi neće biti pravi profesionalci", poručio je tada Ostojić.