c S
Dnevne novosti

Slovenija izdala suglasnost za Plomin 3

10.08.2012 07:25 ZAGREB, 9. kolovoza 2012.(Hina), Slovenija je u četvrtak Hrvatskoj dala svoju suglasnost za realizaciju projekta termoelektrane Plomin 3, priopćilo je slovensko veleposlanstvo u Zagrebu.

Ministarstvo poljoprivrede i okoliša Slovenije nakon konzultacija s nadležnim upravnim tijelima i institucijama te obavljenoj javnoj raspravi procjenjuje, kako na teritoriju Slovenije neće biti vjerojatnih značajnih učinaka na okoliš vezanih na realizaciju projekta rekonstrukcije TE Plomin te zato daje svoju suglasnost, stoji u priopćenju.

Mišljenje Slovenije u svezi projekta rekonstrukcije termoelektrane Plomin, koje je bilo izdano sukladno Konvenciji o procjeni utjecaja na okoliš preko državnih granica (Espoo konvencija) i slovenskim Zakonom o zaštiti okoliša, proslijedilo je slovensko veleposlanstvo.

Slovensko veleposlanstvo naglašava kako izdana suglasnost za projekt koji je od velikog značenja za Hrvatsku iskazuje dobre međususjedske odnose i uzornu suradnju na području procjene prekograničnih utjecaja na okoliš.