c S
Dnevne novosti

Poziv za Povjerenstvo za sukob interesa najkasnije do kraja tjedna

21.08.2012 07:22 ZAGREB, 20. kolovoza 2012.(Hina), Saborski Odbor za izbor i imenovanja ovih će dana raspisati javni poziv kandidatima za članove Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, potvrdio je predsjednik tog odbora Šime Lučin.

"Poziv će biti raspisan sutra ili prekosutra, a najkasnije do kraja ovog tjedna", rekao je Lučin Hini podsjetivši da je Odbor odluku o raspisivanju javnog poziva donio još prije ljetne stanke. Rok za podnošenje prijava je 15 dana, a bira se četiri člana i predsjednik Povjerenstva, na mandat od pet godina.

Bit će to treći pokušaj da se popuni Povjerenstvo po zakonu donesenom još 2010., a koji je predvidio da u tom tijelu ubuduće neće sjediti saborski zastupnici, već isključivo članovi iz reda uglednih javnih djelatnika.

Za njihovo je imenovanje, međutim, potrebna većina svih saborskih zastupnika, odnosna najmanje 76 glasova. Takvu podršku, međutim, do sad nije uspio dobiti niti jedan od kandidata koji su se javili na javne pozive raspisane lipnju i listopadu 2011.