c S
Dnevne novosti

Vrdoljak: za petnaestak dana počinje rušenje ilegalno izgrađenih objekata

30.08.2012 07:20 VARAŽDIN , 29. kolovoza 2012.(Hina), Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak je u Varaždinu izjavio da će za dva tjedna na teren iu kontinentalnom dijelu i u priobalju izaći bageri koji će početi rušiti ilegalno izgrađene objekte.

"Jučer nam je na kolegij došao prvi draft liste prijedloga i mislim da ćemo za petnaestak dana već imati akciju na terenu", rekao je ministar Vrdoljak dodavši da će u rujnu početi rušiti one objekte koji su bespravno izgrađeni poslije 21. lipnja 2011. godine i koji su izvan građevinskog područja.

Istaknuo je da kao resorni ministar nema namjeru "kao neki cezar dizati ili spuštati palac" za određene objekte. "Puštam inspektorima da biraju koji objekti su u prioritetu i najeklatantniji primjer bezobrazluka, ali tražim od njih da to naprave u rujnu i oni će to učiniti", kazao je Vrdoljak.

Ministar je u Varaždinu posjetio građevinsku tvrtku Zagorje Tehnobeton te obišao Špancirfest. Istaknuo je da je na tom festivalu četvrti put i da se svaki put dobro zabavi.Večeras je šetače na glavnom gradskom trgu "počastio" kratkom žonglerskom točkom.