c S
Dnevne novosti

MIP odobrio pokretanje kaznenog postupka protiv Čobankovića

05.09.2012 07:22 ZAGREB, 4. rujna 2012.Hina, Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) jednoglasno je i bez rasprave odobrilo pokretanje kaznenog postupka protiv HDZ-ova zastupnika Petra Čobankovića, kojega DORH tereti da je zlouporabom položaja Ivi Sanaderu i Stjepanu Fioliću omogućio protupravno stjecanje imovinske koristi, čime je državni proračun oštećen za gotovo 38 milijuna kuna.

O zaključcima MIP-a novinare je izvijestila predsjednica MIP-a Gordana Sobol, nakon za javnost zatvorene sjednice. Riječ je o slučaju preprodaje zgrade u Planinskoj ulici u Zagrebu, za koju je DORH podigao optužnice protiv Sanadera, Fiolića i Čobankovića te dviju pravnih osoba - Mesnica Fiolić i Centra za reprodukciju u stočarstvu.

DORH tvrdi da je od preprodaje precijenjene zgrade Ministarstvu regionalnog razvoja, na čijem je čelu bio Čobanković, Sanader protupravno zaradio 17,3 milijuna kuna, a Fiolićeve tvrtke gotovo osam milijuna kuna. Čobankovića se tereti da je to omogućio. MIP odobrava pokretanje kaznenog postupka kada Sabor ne zasjeda, no Sabor tu odluku mora potvrditi na prvoj idućoj sjednici.