c S
Dnevne novosti

Ministrica Pusić u Beču

10.09.2012 07:22 ZAGREB, 7. rujna 2012.(Hina), Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjelovat će u Beču na otvaranju međunarodne konferencije Mreže instituta za ljudska prava nazvane "Uloga Europske unije u reformi Ujedinjenih naroda u području ljudskih prava", priopćeno je u petak iz MVEP-a.

Ministrica Pusić govorit će o politici ljudskih prava EU-a te predstaviti hrvatsko viđenje politike ljudskih prava EU-a. Šefica hrvatske diplomacije sastat će se i s austrijskim vicekancelarom i ministrom europskih i međunarodnih poslova Michaelom Spindeleggerom s kojim će, među ostalim, razgovarati o hrvatsko-austrijskim bilateralnim odnosima.

Nakon susreta dvoje ministara predviđena je zajednička izjava za medije. Tema konferencije je uloga Europske unije u reformi ljudskih prava Ujedinjenih naroda u sklopu projekta COST (European Cooperation in Scienece and technology), tj. rasprava o potencijalnom doprinosu EU-a u procesu reforme UN-a u području ljudskih prava.

Riječ je o konferenciji koja okuplja visoke državne dužnosnike, predstavnike relevantnih međunarodnih organizacija, istraživače i akademske djelatnike, te predstavnike nevladinog sektora.